Koronaviruksesta (COVID-19) koostettua uutisointia Aasian maista ja muualta maailmasta – tilannetta 17.2.2020

Tiedotusvälineissä eri puolilla Aasiaa julkaistaan artikkeleita koronavirukseen liittyen. Olen koostanut tähän blogiin löytämiäni omasta mielestäni mielenkiintoisia artikkeleita. Tämän blogitekstin tarkoituksena on yksinkertaisesti tiedon jakaminen tietoa etsiville.

Vanhemmat postaukset löydät täältä: ETÄTYÖ ULKOMAILLA – AIHEENA VIETNAM JA KORONAVIRUS COVID-19

Julkaistu 17.2.2020

Kiinan Guangdongin kaupungit sallivat yksityisomaisuuden väliaikaisen takavarikoinnin koronaviruksen leviämisen estämiseksi

Guangzhou ja Shenzhen ovat ottaneet käyttöön kiireellisiä toimenpiteitä, jotta niiden hallitukset voivat väliaikaisesti ottaa haltuunsa yksityisomistuksia tautien ehkäisemiseksi ja torjumiseksi (lähde).

Terveysasiantuntijat varoittavat kongressia: koronavirus voi ”moukaroida” yhdysvaltoja kovasti seuraavien kahden tai neljän viikon aikana

Entinen sairauksien torjunta- ja ehkäisykeskusten johtaja Julie Gerberding kertoi, että Yhdysvalloissa saatetaan havaita enemmän tapauksia ihmisissä, jotka eivät vierailleet Kiinassa. Sairastumiset olisivat peräisin Kiinasta palanneista matkustajista joko ennen matkustuskieltoa tai heiltä joita ei ole terveystarkastettu heidän palattuaan (lähde).

Kiinalaisten tutkijoiden ryhmä väittää koronaviruksen todelliseksi alkuperäksi laboratorion

Ryhmä kiinalaisia ​​tutkijoita on sensaatiomaisesti esittänyt väitteen, että COVID-19 levisi Wuhanin tiedelaboratoriosta eikä markkinoilta (lähde).

Onko koronavirus peräisin Kiinan hallituksen laboratoriosta?

Tutkijoiden mielestä tappajatauti on saattanut alkaa tutkimuslaitoksessa 500 metrin päässä Wuhanin merenelävien ja kalojen markkinoilta (lähde).

Miljardien dollareiden menetykset turrismikadon takia Kaakkois-Aasiassa

Elefanttipuistoja ei käytetä ja tuk-tukit ovat tyhjäkäynnillä. Kaakkois-Aasia kärsii miljardien dollareiden tappiot Kiinalaisten turistien määrän romahduksesta (lähde).

Ho Chi Minhin kaupunki aikoo pidentää koulun taukoa huhtikuuhun asti COVID-19: n takia

Ho Chi Minhin kaupungin viranomaiset ovat ehdottaneet keskushallinnolle suunnitelmaa jatkaa nykyistä koulun lomaa maaliskuun loppuun saakka uuden koronavirustaudin (COVID-19) aiheuttaman epidemian torjumiseksi (lähde).

Hubein provinssissa on käytännössä ulkonaliikkumiskielto

Hubein provinssin hallinto vaatii kaikkia asukkaita pysymään sisätiloissa toistaiseksi. Tämän toiminnan tarkoituksena on estää nCoV:n leviäminen (lähde).

WHO: n asiantuntijaryhmä on ollut Pekingissä työskentelemässä Covid-19: n parissa

Samanaikaisesti maailman terveysjärjestön WHO:n päällikkö Tedros Adhanom Ghebreyesus varoitti, että taudin suuntaa on vaikea ennustaa (lähde).

Vietnamissa luonnonsuojelijat suosittelevat seitsemää toimintatapaa Covid-19: n laajenemisen ehkäisemiseksi

  1. Tunnistaan ja sulkea villieläinten kaupan laittomat markkinat ja markkinapaikat.
  2. Kieltää ravintoloita myymästä laittomia lihatuotteita.
  3. Poistaa kaikkien kiellettyjen luonnonvaraisten tuotteiden kauppaa ja mainontaa verkossa ja sosiaalisessa mediasa.
  4. Kehittää määräyksiä ja menettelmiä kaupalliseen lihantuotantoon.
  5. Uudistetaan oikeudellisia menettelmiä ehkäisemään ja tehostamaan villieläimiä koskevien rikosten käsittelyä.
  6. Lisätä kansalaisten tietoisuutta villieläinten aiheuttmista riskeistä yleiseen turvallisuuden ja kansanterveyden kannalta.
  7. Varmistettava ministeriöiden välinen yhteistyö edellä mainittujen kohtien toteuttamisessa (lähde).