Tuotetietojen päivittäminen WooCommerceen

Tuotetietojen päivittäminen WooCommerceen onnistuu tuotetietojen ”tuontiin ja vientiin” tarkoitetun lisäosan avulla. Tietojen käsittelyssä kannattaa aloittaa testitiedostolla, jossa on yksit tuote ja tuotella muutama erilainen variaatio.

Millä ohjelmalla tuotetietojen siirto onnistuu helpoiten?

Tuotteiden käsittelyyn kokemuksemme mukaan hyviä lisäosia ovat WP All Import + Export Pro Package ja Webtoffee All-in-one WooCommerce Import Export Suite.

Mitä on otettava huomioon ennen WooCommerce -tietojen päivitystä

Päivitä aina WordPress ja WooCommerce uusimpaan luotettavaan versioon ja ota varmuuskopio esimerkiksi Duplicator Pro lisäosalla kaikista tiedoistasi. Duplicator Pro ohjelman avulla voit ottaa myös tilannetallennuksen tiedoistasi ja palauttaa tämän hetki sitten otetun tilanteen napin painalluksella. Tämä helpottaa varmuuskopioiden palauttamista merkittävästi.

Vinkit tuotetietojen siirtoon tai päivittämiseen WooCommerceen

  • Ota varmuuskopio tiedoistasi
  • Käytä aina uusinta versiota ohjelmista tai jo aikaisemmin samaan (keskenään yhteensopivaan) versioon päivitetyjä ohjelmia
  • Kun kokeilet tuotetiedostojen käsittelyä valitse kohteeksi tuotteet, jotka eivät ole myynnissä. Tuotteet voivat olla esimerkiksi luonnoksina verkkokaupassa.
  • Valitse päivitettäväksi vain muuttuneet tietot. Älä koskaan kohdista muutoksia tietoihin joita ei ole välttämätöntä muuttaa. Tämä pienentää virheiden mahdollisuutta. 
  • Tarkista aina että ovatko verkkokaupan ja tiedoston hinnat verollisia vai verottomia
  • Kiinnitä huomiota siirtotiedostossa oleviin erotinmerkkeihin, eli pilkku ja piste hintakentässä saattavat käyttäytyä eri tavoin. 
  • Excelissä SKU, EAN8 ja EAN13 menettävät helposti etumerkkinä olevat 0 pois koodista. Tällöin koodista 0001110000000 muodostuu koodi 1110000000. Tältä voi välttyä käsittelemällä kyseistä koodikenttää vaikkapa tekstikenttänä.