Olen 46 vuotias yrittäjä Hollolasta. Valmistuin 2019 LAMK:ista (Lahti University of Applied Sciences) englanninkielistestä koulutusohjelmasta nimikkeellä Master of Business Administration. Koulutusohjelmani oli Master’s Degree Programme in International Business Development. Tämän lisäksi olen valmistunut tradenomiksi Helsingin liiketalouden ammattikorkeakoulusta sekä tietotekniikan mekaanikoksi ja ohjelmoijaksi. Ohjelmointia ja yritystoimintaa kävin opiskelemassa Kauhavan yrittäjäopistossa. Ensimmäisen kosketuksen tietokoneeseen sain 1980 luvulla Commodore VIC-20 ohjaimissa. Siitä Commodore 64 kautta PC maailmaan. Paljon on maailma tässä välissä muuttunut ja muutamaa kokemusta rikkaampana tässä nykyisin ”tahkoa pyöritetään”.

Koko työurani ajan olen ollut osakkaana yrityksessä, jossa olen työni tehnyt. Hallitustyöskentelystä ja päätöksien tekemisestä minulla on vahva kokemus. Työurallani olen tehnyt myyntiä, asiakaspalvelua, vastannut projektien läpiviennistä, kouluttanut ihmisiä ja kehittänyt prosesseja (yrityksien ja sovelluksien) tehokkaammiksi. Avosorsan perustimme, koska haluamme tarjota yrityksille kustannustehokkaasti palveluita yrittäjältä yrittäjälle. Perheyrityksessä kykenemme reagoimaan nopeasti muutoksiin ja voimme aidosti kehittää itseämme toimialamme parhaiksi osaajiksi. Toimituksemme ovat suoraviivaisia ja keskitämme kaikki resurssimme palveluiden tuottamiseen ja asiakkaiden kanssa keskustelemiseen, uuden oppimisen ohessa. Samalla saamme yrittäjyyden tuoman vapauden, tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta.

Intohimoni on tietoon perustuvien päätöksien tekeminen. Olen aina nähnyt maailman “numeroina” ja näin keski-ikään “saavuttua” tämän asian  ymmärtämisestä on ollut minulle paljon iloa. Rakastan tiedon keräämistä ja hyödyntämistä. Kaikkea keräämäämme tietoa emme välttämättä ehkä juuri nyt edes tarvitse, mutta maailma muuttuu niin nopeasti, että tämäkin tieto saattaa olla arvokasta myöhemmin. Tässä työssä pääsen todella nauttimaan saavutuksista, jotka ovat mitattavissa. Tämä on itse asiassa usealle meistä tuttua tietokonepeleistä, jotka minäkin olen joskus tahkonnut. Näissäkin mennään tasolta toiselle numeroiden johdattamana, saadaan palkintoja tai menetetään etuja, riippuen pelaajan kyvykkyydestä.

Työkseni kehitän verkkopalveluita WordPressillä (yrityskotisivut, verkkokauppa) ja ylläpidän Google Ads mainoksia sekä “louhin” koneellisesti tietoa Googlesta, jotta saan ohjattua enemmän liikennettä asiakkaidemme verkkopalveluihin. Ohjelmoinnin osuus työstäni on kohtalaisen vähäinen, koska liikeideamme on hyödyntää olemassa olevia sovelluksia, jotka muut ovat kehittäneet. Tämä onkin osoittautunut erinomaiseksi päätökseksi ja antaa meille aikaa keskittyä olennaiseen, asiakkaan palvelemiseen bittien veivaamisen sijaan.

Harrastuksiini kuuluu matkustaminen ulkomailla ja kotimaassa, luonnossa liikkuminen sekä kalastus. Menneen kahden vuoden aikana olemmekin jättäneet auton parkkiruutuun ja kuljemme kaikki lyhyet matkat (alle 50km) polkupyörällä. Toisinaan vesisateessa sitä ihmettelee, mitä tuli itselleen luvattua. Tämä istumatyö vaatii kuitenkin vastapainoksi liikuntaa, ja mikä sen mielekkäämpää kuin yhdistää liikunta osaksi yrittäjyyttä.

Tulevaisuudessa tavoitteenani on kehittää osaamistani, tehdä vain asioita jotka tuottavat tulosta ja nauttia yrittämisen tuomasta vapaudesta. Tätä duunia on todella kiva tehdä!

Yhteystiedot

Puhelin/WhatsApp/Signal: +358 40 650 1050

Email: keijo(at)avosorsa.com

Skype: keijo.mammi

Sertifiointejani

Tämän blogitekstin kuvat on editoitu maksuttomalla gimp ohjelmalla.

Keijo Mämmi favicon